Fenix: Aanbod: Individueel Wonen

 

Individueel wonen kan ingevuld worden als laatste stap in een traject van de afdeling via oefenhuis (categoraal) beschut wonen naar individueel wonen of als onmiddellijk aanbod. Je verblijft in een studio van Fenix of in een eigen woonst en je wordt ondersteund door de begeleiding in je thuissituatie. 


Fenix heeft twee studiocomplexen. Eentje met 3 appartementen en eentje met 5 studio’s. Deze woonsten zijn volledig bemeubeld. Zo is er standaard in elke studio een fornuis, microgolfoven, ijskast, diepvries, bestek, borden, keukengerief, poetsgerief,… aanwezig.


Per studiocomplex zijn er twee huisverantwoordelijken. Zij komen om de 14 dagen op een vast moment langs voor een huisvergadering. Tijdens dit vergadermoment wordt de sfeer in huis besproken, de aankoop van gemeenschappelijke producten, belangrijke mededelingen vanuit Walden,… . Hiernaast vindt er ook een poetsmoment plaats met de huisverantwoordelijken en/of logistiek medewerker . Tijdens dit moment wordt er de gemeenschappelijke ruimtes (gang en hal) gepoetst.

 
Daarnaast is er ook ruimte voor jouw individuele begeleiding. Duur, frequentie en inhoud van die individuele begeleiding worden tussen jou en de begeleiders afgesproken. Inhoudelijk kan de begeleiding erg verschillend zijn, afhankelijk van jouw individuele noden en behoeften. Ze kan onder andere bestaan uit ondersteunende gesprekken of psycho-educatie, budgetbeheer, leren onderhouden van de kamer, leren strijken, zoeken naar werk, evaluatie van vrijwilligerswerk, …


De woonbegeleiding gebeurt aan de hand van een herstelplan, gestuurd door jouw noden, behoeften en doelstellingen. Naast de afgesproken vaste momenten kan je uiteraard ook op andere tijdstippen beroep doen op de begeleiding.