't Hoeckhuys: Aanbod

 

Tijdens de openingsuren kan men gewoon langs lopen in het ontmoetingscentrum, een kopje koffie of frisdrank drinken, de krant lezen, een babbeltje slaan. 

Vier maal per week wordt er in het centrum gekookt. Dit is bij uitstek de activiteit die op het meeste bijval en enthousiasme kan rekenen. Een groot aantal van de bezoekers of leden woont alleen en heeft geen relaties, wat vaak tot eenzaamheid leidt. Dat wordt extra in de verf gezet als je alleen moet koken en eten. De meesten komen er niet meer toe een volwaardige maaltijd te bereiden. Bovendien worden er gezonde maaltijden geserveerd aan heel lage prijzen. Een groepje vrijwilligers zet zich elke week in om voor de vaste eetmomenten te koken. 

Er worden culturele, educatieve en sportactiviteiten aangeboden, afhankelijk van het seizoen en de interesses van de leden. Het aanbod is voornamelijk gericht op sociaal contact en op ontspanning en vorming.

We proberen zoveel mogelijk deel te nemen aan reguliere activiteiten in de regio via voorzieningen die het mogelijk maken de kostprijs laag te houden. Voor sportactiviteiten wordt vooral samengewerkt met Psylos.

Jaarlijks kan er deelgenomen worden een binnenlandse vakantie (midweek) en/of buitenlandse vakantie (week).

Als lid van ’t Hoeckhuys kan je je steentje bijdragen aan de dagdagelijkse werking, door een kleine taak te kiezen van het takenbord. Bijvoorbeeld de krant kopen, de stoep vegen, de plantjes water geven, enzovoort.

Daarnaast draait het ontmoetingscentrum ook op een belangrijke vrijwilligerswerking. Er is een ruim aanbod. Een vrijwilliger krijgt de verantwoordelijkheid om een klein stuk van de dagdagelijkse werking over te nemen. Hij of zij ondersteunt het ontmoetingscentrum bij de organisatie van activiteiten, de administratie, de boodschappen, het koken,..

’t Hoeckhuys vindt het erg belangrijk dat de leden en vrijwilligers mee vorm geven aan het centrum en haar werking. Maandelijks is er een vergadering met de leden waar de werking bijgestuurd wordt, ideeën voor activiteiten gelanceerd worden, enzovoort.