Ben je graag onder de mensen? Heb je zin om je passie of talent te delen en wil je daar wat tijd voor vrijmaken? Of wil je gewoon een handje helpen en je sociaal engagement vergroten? Dan ben je van harte welkom als vrijwilliger!

Er zijn heel wat mogelijkheden voor vrijwilligerswerk. Samen met elke kandidaat-vrijwilliger zoeken we naar die plek en opdracht die het best aansluit bij je talent, interesse en verwachting. 

Frequentie

Sommige vrijwilligers komen op vaste momenten: wekelijks of maandelijks. Anderen komen enkel bij bepaalde evenementen. Het ritme bepaal je zelf in functie van jouw agenda en mogelijkheden.

Wat zijn de mogelijkheden?
  • Een luisterend oor bieden, een gezellige babbel, samen koffie gaan drinken, een wandeling maken … 
  • Je bent creatief (knutselen, musiceren, dansen, computeren, koken, …) en je wil dit delen met anderen?
  • Je helpt bij administratieve taken binnen onze ondersteunende diensten vb. kopiëren, ontwerpen van folders of affiches, nalezen van teksten, fotografie of je draagt bij aan de praktische organisatie van grotere evenementen.
Wat mag je van ons verwachten?
  • Begeleiding en vorming binnen een aangename omgeving met veel contacten.       
  • Verzekering voor de verplaatsing van en naar ons centrum, en voor lichamelijke ongevallen tijdens de activiteit.
Wat verwachten wij van jou?

Om als vrijwilliger aan de slag te gaan, heb je geen diploma nodig. Respectvol omgaan met personen, je kunnen inleven in de leefwereld van anderen en jouw tijd, kennis en ervaring met hen willen delen zijn je belangrijke troeven.

Samenwerking Present Caritas Vrijwilligerswerk vzw

Walden werkt samen met de vzw Present. Present is een organisatie die vrijwilligerswerk stimuleert in zorgvoorzieningen. 

Interesse of vragen?

Je mag ons steeds contacteren via info@vzwwalden.be of bellen naar 016 240 580.

Hopelijk tot binnenkort!